Известие

Collapse
No announcement yet.

За корите на вратата 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За корите на вратата 156

Колеги, корите се хващат към желязото на вратата посредством едни зъбати щипки, които влзизат в едни като тампончета-дюбели.При мен са жълти на цвят, както и да е може да са други.
    та въпроса ми е, тея тампончета как се държат за железата, тъй като на мен са ми откъртили едната щипка със все тампончето....не виждам по него да има някакви други издатини или счупвания, но самото то не държи
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

На това жълтото има едни зъбчета - на около 1мм под периферията. Като се набута в ламарината трябва да "щракне" и да се законтри.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
      На това жълтото има едни зъбчета - на около 1мм под периферията. Като се набута в ламарината трябва да "щракне" и да се законтри.
      Ем, да ама тва вече не ще...такова чудо от къде да търся?!За щипките разбрах-на симеон.

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Ми там където са и щипките
        Иначе имам вкъщи някакви, ама колко са стока не знам... Ако искаш ще ти погледна.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
          Ми там където са и щипките
          Иначе имам вкъщи някакви, ама колко са стока не знам... Ако искаш ще ти погледна.
          Aз щипки си намерих, ама тея дюбелчета, дето ми дадоха са една идея по-различни и не влизат добре щипките....

OEM & Ventura Garage

Comment

и на мен са ми зяпнали предните 2 кори на вратите от долу,сигурно вече от много затваряне и сега скърцат!ходил съм да търся такива щипки но никъде ги няма същите а в колата е симфония!!
            alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Comment

Вземи си един силикон или лепило и залепи дюбелите за вратите, а после корите по нормалния начин.
              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Така и така има тема за тея кори, да задам и аз едно въпросче. Как най-добре могат да бъдат обезшумени? Да няма паразитни звуци тракания и тн ... и като си надуя музиката пак се чува леко жужене, а немога да търпя такива неща.. Тракането е много леко, на задната се позасили откакто си сменях машинката, но възможно ли е да няма никакви звуци от там?
                Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
                ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'

Comment

Първоначално публикувано от WarsteineR Покажи съобщение
                  Така и така има тема за тея кори, да задам и аз едно въпросче. Как най-добре могат да бъдат обезшумени? Да няма паразитни звуци тракания и тн ... и като си надуя музиката пак се чува леко жужене, а немога да търпя такива неща.. Тракането е много леко, на задната се позасили откакто си сменях машинката, но възможно ли е да няма никакви звуци от там?
                  Виж дали зад говорителите има 2 болта които държат кората за металната част на вратата. По принцип без да ги отвиеш не можеш да махнеш кората от вратата. На едната от задните ми врати ги нямаше и се чуваше малко кофти все едно говоритела е издънен. След като сложих видий и стегнах, паразита изчезна, виж също и щипките в какво състояние са. Ако искаш вече по-специално обезшумяване, имаше едни самозалепващи обезшумителни фолиа (дебели няколко милиметра, материала е нещо от сорта на термоизолацийте които нахлузват на тръбите), но доколкото си спомням не са много евтинки.
                  Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                  Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                  Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                    Aз щипки си намерих, ама тея дюбелчета, дето ми дадоха са една идея по-различни и не влизат добре щипките....
                    Аз си купих нови като оригиналните, ма "оргиналдъ"......
                    И ужас..........взе да тропа и скърца повече.........
                    Тия боклуци въобще не държаха...........
                    Отново в магазина.......и си взех такива назъбени Ф10 им е външния размер, дупката е Ф8.
                    Сега е доста по-добре от преди........
                    sigpic
                    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                    147 JTDm 140-Малката манекенка
                    GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                      Аз си купих нови като оригиналните, ма "оргиналдъ"......
                      И ужас..........взе да тропа и скърца повече.........
                      Тия боклуци въобще не държаха...........
                      Отново в магазина.......и си взех такива назъбени Ф10 им е външния размер, дупката е Ф8.
                      Сега е доста по-добре от преди........
                      Потвърждавам...днес, след като сама си се откачи, ихвърлих всичко от ЕМК и си намерих 2ра употреба оригинални...

OEM & Ventura Garage

Comment

Бе пичове, да изтупам темата от прахта малко.
                        Тия кори ме подлудяват по някой път.
                        Сменях щипките и дюбелите с кви ли не и не става.
                        Сака си пръч.
                        В АутоИТалия питах. Имат такива, ама за двете врати излизаше 80 лв. щипките с 2 седмици доставка.
                        80 лв. за щипки дето на първото отваряне пак ще са така не ми е оферта. Някой намерил ли е добра алтернатива ?
                        Mercedes S320 W220
                        Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

Точно уригиналните са втора употреба и аз така направих
                          алфа ромео 156 тс

Comment

Дюбелите ги залепих за вратата със секундно лепило, пробвах два три вида щипки докато намерих такива дето пасват на дължина и диаметър.От гарвана.
                            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

И ся тихо ли е ?
                              Mercedes S320 W220
                              Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

Working...
                              X